Dondurma hakkında bilmediklerimiz

3022 views Yorum yap

Sıcaklarda serinlememiz için enfes bir tat şu dondurma. Karamelli, çikolatalı, vişneli,  çilekli, muzlu… Sen bu tatlardan hangisini tercih edersin?

 

Nereden nereye
Dondurmanın tarihi çok eskilere dayanıyor. Mısır ve Asur kabartmalarında dondurmaya benzer yiyecekler görülmüş. Çin’de dondurulan şerbetler, Arabistan, İran ve Anadolu’ya yayılarak Marco Polo ile Venedik’e götürülmüş ve sonrasında bütün Avrupa’ya yayılmış. Ayrıca tarih kitaplarında İmparator Neron’un, konuklarına karlı meyve ezmeleri ikram ettiğinden de bahsediliyor. Dondurma, bugünkü görüntü ve tadına ise, 1900’lü yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte büründü.

 

Sayfalar: 1 2 3 4

BENZER HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir