Cadılar Bayramı’nda yemeklerinle insanları korkut!
Pandispanya için
- 4 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Kreması için
- 1.5 kg balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı çekilmiş bebe bisküvisi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Nasıl yapacaksın?
- Pandispanya hamurunun malzemelerini derin bir kapta çırp.
- Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unla.
- Karışımı kalıba aktarıp 150 derece fırında pişir.
- Kabuğunu soyup doğradığın balkabağı ile şekeri tencerede pişirip ılınınca ez.
- Bebe bisküvisini ufalayıp ezdiğin kabağa ilave et.
- Pandispanyayı enine üç parçaya kes. İlk katına balkabaklı püre sür.
- Üzerine cevizleri yerleştir.
- Krem şantiyi süt ile çırp. Cevizlerin üzerine yay.
- İkinci pandispanyayı üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarla.
- Üçüncü pandispanyayı en üste yerleştir. Pastanın her tarafını balkabaklı püre ile kapla.
- Üzerini ceviz ve krem şanti ile süsle. Birkaç saat dinlendirip servis yap.
Yorum Yapın