Fit Kız Manşet Mutfak

Turuncu pasta

Cadılar Bayramı’nda yemeklerinle insanları korkut!

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Kreması için

  • 1.5 kg balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

 

Nasıl yapacaksın?

  1. Pandispanya hamurunun malzemelerini derin bir kapta çırp.
  2. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unla.
  3. Karışımı kalıba aktarıp 150 derece fırında pişir.
  4. Kabuğunu soyup doğradığın balkabağı ile şekeri tencerede pişirip ılınınca ez.
  5. Bebe bisküvisini ufalayıp ezdiğin kabağa ilave et.
  6. Pandispanyayı enine üç parçaya kes. İlk katına balkabaklı püre sür.
  7. Üzerine cevizleri yerleştir.
  8. Krem şantiyi süt ile çırp. Cevizlerin üzerine yay.
  9. İkinci pandispanyayı üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarla.
  10. Üçüncü pandispanyayı en üste yerleştir. Pastanın her tarafını balkabaklı püre ile kapla.
  11. Üzerini ceviz ve krem şanti ile süsle. Birkaç saat dinlendirip servis yap.

Yorum Yapın