Diğer

1 Dakikada Laz Böreği yap

Herkese merhaba! Bugün hep birlikte adı börek kendisi tatlı bir tarif hazırlayacağız.

Adının börek olması seni yanıltmasın; bu, üzerinde toz fıstık ile servis edeceğimiz, bol lezzetli, şerbetli ve bol tatlı bir tarif oluyor.

Baklava yufkası ile hazırlayacağımız Laz Böreği, çeşitli yörelerde sütlü börek ya da muhallebili baklava isimleri ile de bilinmektedir.

Mutfağa girip 30 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde hazırlayabileceğin, lezzetli bir tatlı servis etmek için tercih edebileceğin Laz böreği; içine çektiği şerbeti, arasındaki muhallebisi ve üzerinde fıstığı ile oldukça iştah açıcı bir sunuma ve lezzete sahip.

Nasıl yapıldığını merak ediyorsan, Laz böreği tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere bakarak başlayalım…

Malzemeler

* 5 bardak toz şeker
* 1 bardak su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 litre süt
* 1/3 bardak toz şeker
* Vanilya
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 yumurtanın sarısı
* Biraz karabiber
* 24 adet baklava yufkası
* Her kat için 1 çay kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Nasıl Yapılır?

* İlk olarak, şerbetini hazırlamak için bir tencereyi ocağa al ve içerisinde su, şeker ve limonu birleştirip kaynamaya bırak.
* 10 dakika kaynayan şerbetin altını kapat ve soğuması için bir kenarda beklet.
* Başka bir tencereye sütü al.
* İçerisine şeker, un, yumurta, vanilya ve nişastayı da ilave et ve karıştır.
* Biraz karabiber serp ve pişmeye bırak.
* Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kapat ve başka bir kaseye alıp ılımaya bırak.
* Bir fırın tepsisini yağla.
* Üzerine bir adet baklava yufkasını ser ve üzerini yağla.
* 12 kat baklava yufkası için aynı işlemi tekrarla.
* Katın üzerine ılıyan muhallebiyi dök.
* Üzerine tekrar 12 kat baklava yufkası dizin ve her katı yağla.
* Böreği bir bıçak yardımıyla dilimle.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişir.
* Fırından çıktıktan sonra, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdir ve şerbeti çekmesi için en az 15 dakika beklet.
* Üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edebilirsin.

Afiyet olsun

 

Kaynak: İdil Yazar

Yorum Yapın