Genel Manşet Sinema

Anti kahramanların yarışı

Ünlü kötü karakterler Cruella ve Malefiz’in hikayelerini onların bakış açılarından izlediğimizde, aslında o kadar kötü olmadıklarını fark ettik. Birer anti kahramana dönüşen bu karakterlerin filmlerini karşı karşıya getirip artılarını ve eksilerini inceledik.

Yazı İrem Naz Güvel

Filmler

“Malefiz”

“Malefiz” filmi, “Uyuyan Güzel” masalının kötüsü Malefiz’i merkezine alıyor. Film, karakteri yanlış anlaşılan ve kötü biri olmadığı vurgusunu yapmaya çalıştı. Bunu yaparken bazı karışıklığa yola açsa da, film gişede büyük bir başarı yakaladı. Bu başarı Melafiz’e bir devam film kazandırdı. Ayrıca “Malefiz”in potansiyelini gören yapımcılar, kötüleri anti kahraman dönüştürmeye karar verdi. Böylece “Cruella” filminin temeli atıldı.

“Cruella”

“101 Dalmaçyalı” hikayesini daha önce hem çizgi film hem de live action film olarak izleme şansını yakaladık. 1996 yapımı film versiyonunda Cruella kötü ancak daha komikti. Emma Stone’un başrolünde yer alan “Cruella” daha karanlık ve filmin temposu daha aksiyon dolu.

 Oyuncu performansları

“Malefiz”

2014’te vizyona giren “Malefiz” filminin başrolünde usta oyuncu Angelina Jolie var. Angelina, Malefiz’i oynamıyor, adeta yaşıyor desek yeridir. Kostümü ve makyajı da oyunculuğunu destekleyince Angelina tam aklımızdaki Malefiz olup çıkıyor. Ayrıca geçmişte Angelina’nın kötü karakterleri oynaması ona artı kazandırıyor.

“Cruella”

Emma’nın Cruella yorumu da, aynı karaktere 1996 yapımında hayat veren Glenn Close’unki kadar başarılı. Oyunculuk kariyerine baktığımızda Emma’yı kötü bir karakterde çok fazla izlemedik. Ancak genç Cruella olarak ne kadar ideal bir seçim olduğunu kanıtladı.

Filmin konusu

“Malefiz”

“Malefiz” orijinal hikayedeki iyi niyetli Kral Stefan’ı kötü adam olarak gösterdiğinden eleştirilerin hedefi oldu. Filmde asıl kötü Kral Stefan olurken, Malefiz de haksızlığa uğrayan bir kurban gibi gösterildi. “Malefiz” bir aile filmi olmasına rağmen bazı sahnelerinin aşırı karanlık elementler içermesi de, izleyenleri rahatsız etti.

“Cruella”

“Cruella” da orijinal filme göre farklılık var ancak bu değişiklikleri hikayeye sadık bir şekilde uyguluyor. Cruella’nın bir moda ikonuna dönüşme süreci tam da ondan beklenildiği gibi.

Orijinal hikayeye sadık olmaları

“Malefiz”

İki filmde de orijinal hikayelerinden belirgin sapmalar yer alıyor. Filmdeki en çok hoşumuza giden sahne, Malefiz gibi yanlış anlaşılan yaratıklara ev sahipliği yapan krallık Moors’a odaklanılması oldu. Devam filminde bu yeri daha ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatımız oldu.

“Cruella”

“Cruella”nın hikayeye en fazla sadık kaldığı kısım, Cruella’nın moda tutkusu oldu. Onun mükemmellik arayışı, dikkat çekme ve değer görme ihtiyacı sonunda onu kötü tarafa çekiyor.

Kostüm tasarımları

“Malefiz”

Malefiz’in kostümü inkar edilemez derecede etkileyici. İkonik başlığından, Angelina’nın makyajına kadar her şey sanat eseri gibi görünüyor. Köstüm dışında, filmde kullanılan CGI efektleri de büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

“Cruella”

“Malefiz” kadar CGI’dan yararlanıp görsel şölen sunmayabilir ancak filmin kostümlerini incelemek inanılmaz keyifli. “Cruella”daki kostümler, karakterlerle bir bütünlük oluşturuyor.

Yorum Yapın