Zencefilli kurabiye olmadan yeni yıla girilmez. İşte senin için zencefilli kurabiye yapımının tarifini açıklıyoruz.
Malzeme listen
- 125 gr. yumuşatılmış tereyağı
- 110 gr. esmer şeker
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 çay kaşığı toz zencefil
- Yarım su bardağı bal
Üzeri için
- 240 gr. pudra şeker
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı limon suyu
Nasıl yapacaksın?
- Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırp. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştır. Gerekirse un veya bal ilavesi yap.
- Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında aç. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye diz ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişir. Soğumaya bırak.
- Yumurta akını ve limon suyunu mikserle çırp. Pudra şekeri azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam et. Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsle.
Yorum Yapın