Mutfak

Mutfakta biri var!

alt

alt

Bu ay mutfakta bir konuğumuz var! Yakışıklı şarkıcı Berksan, sahnelere olduğu kadar mutfağa da yakışıyor. Senin için leziz mi leziz bir Spagetti Bolonez hazırladı!

 

 

 

Hazırlayan: Canan Danyıldız-İpek Koşan
Fotoğraflar: Özcan Keleş 
Mekan: Swissotel Gaggenau Mutfağı

 

 

 

 

 

 

 

Spagetti Bolonez 

Malzeme

1 paket spagetti
300 gr yağsız dana kıyma
3 adet domates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

Hazırlanışı

Makarna için:
1. Önce üç litre suyu geniş bir tencerede kaynat.
2. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağ ekle.
3. Spagettiyi bu suyun içine at ve 10 dakika kadar pişir.
4. Süzgeç yardımıyla makarnayı süz ve geniş, düz bir servis tabağına al.

Sos için:
1. Önceden ısıttığın tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koy ve kıymayı kavur.
2. 10 dakika kavurduğun kıymanın içine soğanı minik minik kıy, tavaya ekle ve birlikte kavurmaya devam et.
3. Soğanlar pembeleşince, domatesleri küçük küçük doğra ve içine ekle.
4. Sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişir.
5. Kapatmaya yakın tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekle. Ilıklaşması için biraz bekle. 
6. Son olarak sosu makarnanın üzerine yay. İstersen fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsin.

 

Berksan’dan püf’ler 

Sen de makarna pişirmeyi seviyorsan, Berksan’ın önerilerini kaçırma! 
• Makarnanın yapışmasını istemiyorsan, suyun litresini arttırabilirsin. 
• Makarnayı küçük değil, büyük tencerede pişirmelisin. 
• Sosunun daha lezzetli olmasını istiyorsan, çeri domates kullan. Böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir sos hazırlamış olursun.
• Sosunu ateşten almadan önce içine bir diş sarımsak ekleyerek lezzetli bir tat yaratabilirsin.
• Servis tabağının daha şık olmasını istiyorsan, yemeğini süslerken minik domatesler ve maydanoz kullanabilirsin.

altBunları da dene İşte, makarnana lezzet katacak alternatif sos tarifleri… Kremalı Mantarlı Sos Malzeme 200 gr mantar 1 paket krema 1 diş sarımsak 2 dilim kaşar peyniri Tuz, sıvı yağ Hazırlanışı 1. Mantarları küp şeklinde kes. 2. Küp küp kesilmiş mantarları yarım çay bardağı sıvı yağda 15 dakika kavur. 3. Sonra sırasıyla kremayı ve 1 diş sarımsağı ekle. 4. Pişen sosun içine, kaşar peynirini minik parçalar halinde at. 5. Peynirler eriyince sosa biraz tuz eklemeyi unutma. Acılı Arabiatta Sos Malzeme 3 adet domates 2 adet sivri acı biber Soğan, sarımsak Sıvı yağ Hazırlanışı 1. Soğanları iri iri doğra ve bir tavada sıvı yağ ile iyice kavur. 2. Karışımın içine irice doğradığın sivri biberleri ekle ve kavurmaya devam et. 3. Sebzeler pembeleşince domatesleri iri parçalar halinde doğra, tavanın içine katıp 15 dakika daha pişir. 4. Sosu ocaktan almaya yakın 2 diş sarımsak ve tuz eklemeyi unutma.

 

 

Yorum Yapın