Mutfak

Kırmızı, yeşil, beyaz: En büyük kim?

altKarnabahar Şiş

Malzeme
Karnabahar, 1 yumurta, 1 şişe soda
1 bardak soğuk süt, sıvı yağ, minik soğan
Kırmızı pul biber, tuz
Çöp şiş

 

Hazırlanışı
1. Süt, yumurta ve sodayı çukur bir kabın içinde çırp. 
2. Karnabaharı yaklaşık 10 dakika kadar kaynar suda haşla ve ılınınca süzgeçten geçirerek süz. 
3. Karnabahar parçalarını karışıma bulayarak kızgın yağda kızart. 
4. Kağıt peçete serilmiş bir tabağa al. Şişlere soğanlarla birlikte geçir, kırmızı biber ve tuz serp. İşte bu kadar kolay!
Afiyet olsun!

 

En leziz beyazlar…

Soğan 
Her ne kadar kötü koktuğunu düşünsek de, soğan çok faydalı. Özellikle de kalbimiz için! Bol miktarda potasyum ve az miktarda C vitamini içeren bu besin, bizi mide kanseri riskine karşı da koruyor. Sen de yemeklerinden ve salatalarından eksik etme!
Sarımsak
Sarımsağın içeriğinde fosfor, demir, A, B ve C vitaminleri bulunuyor. Sağlığımıza en büyük faydası ise, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahip olması. Sarımsak yemenin tek sıkıntısı ise, keskin kokusu! 
Kereviz
Maydanozgiller familyasından olan kerevizin içeriğinde bulunan B vitamini, demir ve kireç, unutkanlığı ve yorgunluğu gideriyor, idrarı söktürüyor, böbrek kumlarının düşürülmesine yardım ediyor.

Karnabahar 
Ülkemizde “güzlük turfanda karnabahar”, “kışlık karnabahar” ve “mart karnabaharı” olmak üzere üç çeşidi bulunan bu sebze, fosfat ve potasyum içeriyor. Beyni çalıştırdığı için en az haftada bir kez tüketmelisin! 

Mantar
B ve C vitamini bakımından zengin olan mantar, aynı zamanda fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, bakır gibi mineralleri içeriyor. Düşük karbonhidrat ve yağ oranı sayesinde kalp ve damar hastalıklarını önlüyor ve kandaki şeker düzeyini düşürüyor. 

Pırasa
Bağırsakları yumuşatan pırasa, hemoroid sorunu olanlar için birebir! Ayrıca deri hastalıkları ve damar sertliği gibi rahatsızlıklara karşı da faydalı.

Yorum Yapın