İtalyan mutfağını keşfet!

1731 views Yorum yap

İtalyan mutfağına dalıp yeni lezzetler denemeye ne dersin?

Cioccolato Fondente

Malzeme listen
150 gr un
150 gr toz badem
100 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
2 adet yumurta

Nasıl yapacaksın?
Büyük bir cezvenin içine koyduğun çikolata ve tereyağını, su dolu bir tencerenin içine yerleştirip ocakta eritmeye başla. Bu sırada tatlını koyacağın yuvarlak, alüminyum tatlı kaplarını yağlayıp toz bademleri dök. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice karıştır ve eriyen çikolatayla tereyağın üzerine ilave edip karıştır. Karışımı, alüminyum kaplara döküp 175 derece fırında 11 dakika pişir. İstersen dondurmayla süsleyebilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir