Haydi, reçel yapmaya!

1340 views Yorum yap

Kahvaltı sofranız için sağlıklı ve lezzetli reçeller hazırlamaya ne dersin? İnan, bu çok zor değil!

Çilek Reçeli

Malzeme:
2 kg toz şeker
1 kg olgun çilek
2 adet limonun suyu

Hazırlanışı
1. Çileklerin saplarını ayıkla, daha sonra bol suda iyice yıkayarak temizle.
2. Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde malzemelerini çelik bir tencereye diz.
3. Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece kadar beklet.
4. Ertesi gün tencereyi ateşe koy, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave et ve bir süre karıştırarak kaynat. Bu sırada oluşan köpükleri kaşık yardımıyla almayı unutma. Daha sonra reçelini cam kavanozlara boşalt ve soğuduklarında kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde sakla.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir