Mutfak

En pratik tatlılar

Şekerpare
Malzeme
•  250 gr margarin
•  1 su bardağı pudraşeker
•  5 çorba kaşığı irmik
•  2 yumurta
•  4 su bardağı un
•  1 paket vanilya
•  1 kase bütün fındık içi
Şurup için:
•  3 su bardağı tozşeker
•  4 su bardağı su
•  1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
•  Hindistan cevizi
•  Antep fıstığı içi

Hazırlanışı
1. Hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudraşeker, irmik, bir tutam tuz ve vanilyayı harmanla.

2. Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ekle.

3. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

4. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinde yuvarla. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştir.

5. Yağlanmış fırın tepsisine diz. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişir.

6. Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynat. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynat. Ocaktan alıp ılınmaya bırak.

7. Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dök. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırak.

Yorum Yapın