En pratik tatlılar

3143 views Yorum yap

Canın tatlı istiyor, ama ne yapacağına bir türlü karar veremiyorsun. O zaman bu pratik ve lezzetli tarifler tam sana göre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güllaç
Malzeme
•    10-11 güllaç yufkası
•    2,5 lt süt
•    750g toz şeker
•    1 paket şekerli vanilin
•    nar taneleri
•    dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Hazırlanışı
1. süt ve şekeri kaynat. Vanilya ekleyip ılıt. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye ser.

2. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdir. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdir. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarla.

3. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dök.

4. Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat beklet.

5. Üzerini isteğine bağlı olarak, nar taneleri, dövülmüş ceviz, çilek ile süsle.

Sayfalar: 1 2 3 4 5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir