Mutfak

Emir’den enfes börekler

Hazırlanışı
1.  
 Önce peynirli sigara böreklerini hazırla. Bunun için yufkalardan birini ikiye katla.
2.    Yufkayı tekrar ikiye katladıktan sonra üçgen parçalar elde edecek şekilde kes.  
3.    Lor peyniri, maydanoz ve kırmızı toz biberi karıştırıp ezerek böreğin iç malzemesini hazırla ve yufkaların içine koy. Yufkaları rulo şeklinde sar.
4.    Sıra geldi muska börekleri hazırlamaya. Önce patatesi bolca su koyduğun bir tencerede iyice haşla. Daha sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek çatal yardımıyla ez. Hazırladığın bu malzemeyi dört parmak genişliğinde ve uzunlamasına kestiğin yufkaların içine koy.
5.    Böreklerini üçgen şekli alacak gibi, önce sağa sonra sola doğru katlayarak sar.  
6.    Kare şeklindeki kıymalı börekleri hazırlamak için, önce soğanı küçük küçük doğra. Daha sonra tavanın içine bir miktar yağ koyarak soğanları pembeleşinceye dek karıştırarak pişir.
7.    Soğanların üzerine kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyerek iyice kavur. Hazırladığın karışımı soğumaya bırak.
8.    Son kalan yufkayı da dört parmak genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kes. İçine hazırladığın kıymayı koy ve kare şeklinde sar. Tavaya biraz sıvı yağ koyduktan sonra tüm böreklerini kızart.
9.    Böreklerini bir servis tabağına alarak, domates, salatalık ve biberle süsle. İşte nefis mi nefis, çıtır mı çıtır börek tabağın hazır! Afiyet olsun:)

 

Püf noktası
•    Böreklerin ucunu kapatmak için bir iki damla su kullanabilirsin. Bu sayede yufkalar birbirine kolayca yapışacaktır.
•    Börekleri kızartırken tavanın altını çok açarsan böreklerin yanmasına sebep olabilirsin.
•    Kuruyup sertleşmelerini istemiyorsan, böreklerini sardıktan sonra açıkta çok fazla bekletmemelisin.
 

Yorum Yapın