Çilekli Kup

1605 views Yorum yap

Yazın favori meyvesi çilekten vazgeçemiyorsan, bu tarifi mutlaka denemelisin!

MALZEME LİSTEN
1 kg çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
1 pasta tabanı
200 ml krema
200 gr beyaz çikolata
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

NASIL YAPACAKSIN?
Çilekleri güzelce yıka ve üzerine pudra şekeri serpip blender’la iyice ez. Daha sonra kremayı bir tencereye al ve kaynatmadan hafif ısıtıp ocaktan al. Üzerine beyaz çikolatayı kırıp ekle ve iyice karıştır. Elde ettiğin karışımı bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine kremşantiyi ve sütü ilave ederek mikserle tekrar çırp. Son olarak ezdiğin çilekleri de üzerine ekleyerek karıştır ve beklemeye bırak. Bu sırada pasta tabanını cam bir kasenin genişliğine göre kes. Kasenin kenarlarına çilek dilimleri koyup pasta tabanını yerleştir ve elde ettiğin karışımı dök. Antep fıstıklarını serperek süsledikten sonra tatlın hazır demektir! Afiyet olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir