Mutfak

Annen için doğruca mutfağa

alt

BONUS TATLI

 

Çilek Kubbe

Malzeme
1 paket kremşanti
Yarım kilo süt
1 paket bebe bisküvi
Yarım kilo çilek
1 bardak ananas suyu
1 çay bardağı toz şeker
Taze nane

 

 

 

 

Hazırlanışı
1. Kremşantiyi paketinde belirtildiği gibi sütle hazırla. İçine bebe bisküvilerini kırarak karıştır. 
2. Çilekleri yıka ve saplarını ayıkladıktan sonra ananas suyu ve toz şekerle beraber robottan geçirerek püre haline getir. 
3. Bir kasenin içine tatlının yapışmaması için önce streç film yerleştir. Ardından sırasıyla, kremşantili karışımı ve çilekli karışımı iki kat olacak şekilde dök. 
4. Hazırladığın kaseleri derin dondurucuda en az 1 saat beklemeye bırak. Donduktan sonra kaseyi bir servis tabağına ters çevir, streç filmi çıkart ve tatlının üzerini nane ile süsle.

Yorum Yapın