Annen için doğruca mutfağa

3667 views Yorum yap
alt

alt

AKŞAM YEMEĞİ

 

Tombul Köfte

Malzeme
Yarım kilo kıyma
1 bardak galeta unu
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1’er tatlı kaşığı kimyon,
tuz, karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Sos için 
1 adet kabak
1 adet soğan 
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çavdar ekmeği dilimi, çeri domates

 Hazırlanışı
1. Soğanları rendele. Maydanozları yıka ve
incecik kıy. Köfte için gereken diğer tüm
malzemeyle beraber hepsini derin bir kabın
içinde karıştırarak yoğur. 
2. Karışımdan elinle parçalar kopartıp tombik
köfteler hazırla ve ızgarada kızart.
3. Sosu hazırlamak için, kabağı yıkadıktan sonra kabuğunu soy, küp küp doğra. Soğanı ve
domatesi rendele. Sarımsağı da ekleyerek
hepsini bir tavada pişir.
4. Ekmek diliminin üzerine sosu sür ve
köfteyi yerleştir.

Sayfalar: 1 2 3 4 5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir