Annen için doğruca mutfağa

3709 views Yorum yap
alt

alt

11 Mayıs günü, sadece annene özel dört dörtlük bir mönü hazırlamaya ne dersin? Haydi o zaman, doğruca mutfağa, bir güzel yemekler hazırlamaca, annemizin keyfini yerine getirmece…
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

KAHVALTI

Papatya Krep

Malzeme
Krep hamuru için 
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı 
İç malzeme 
1 su bardağı lor peyniri
1 çay bardağı kaşar peyniri
Yarım demet taze fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber
Süsleme için
Papatya, maydanoz

Hazırlanışı
1. Krep hamuru için sıvıyağ dışındaki bütün malzemeleri bir kapta mikserle pütürsüz bir hamur olana kadar karıştır. 
2. Geniş bir teflon tavayı 1 çay kaşığı kadar zeytinyağıyla ısıt ve bir kepçe kadar krep hamurunu dökerek pişir. Bir yüzü kızarınca spatula yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişir. Bu işlemi krep hamuru bitene kadar tekrarla.
3. İç malzemeyi hazırlamak için, peynirleri bir kapta karıştır.
4. Fesleğenleri yıka ve küçük küçük doğra. Pul biberle beraber hepsini bir kapta karıştırarak hafifçe pişir.
5. Kreplerini bir tabağa yerleştir, içlerine peynirli karışımdan ekle. Papatya ile minik bohça şeklinde sardıktan sonra, maydanozlar ile süsle. Çok şık görünüyor değil mi?

Sayfalar: 1 2 3 4 5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir